Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początek wiosny to sezon świeże warzywa, w tym szparagi, które można przyrządzić na wiele ciekawych sposobów. Moim ulubionym daniem z udziałem szparagów jest jajecznica. Kilka prostych składników i zaledwie 15 minut pracy. Zobaczcie, jakie to proste!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 60
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2497
Polecam.
Odsłon: 457
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 679
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 60
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2497
Polecam.
Odsłon: 457
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 679
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2003
Składniki
Szparagi płuczemy pod bieżącą wodą. Odcinamy zdrewniałe końce. Kroimy na 3 cm kawałki.
Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę klarowanego masła. Szparagi podsmażamy przez około 5 minut.
Do miseczki wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka z przyprawami roztrzepujemy widelcem i wlewamy na patelnię z podsmażonymi szparagami.
Jajecznicę mieszamy. Podajemy na ciepło z chrupiącym pieczywem. Smacznego!