Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początek wiosny to sezon świeże warzywa, w tym szparagi, które można przyrządzić na wiele ciekawych sposobów. Moim ulubionym daniem z udziałem szparagów jest jajecznica. Kilka prostych składników i zaledwie 15 minut pracy. Zobaczcie, jakie to proste!
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 332
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 55
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1195
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 332
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 55
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1195
Składniki
Szparagi płuczemy pod bieżącą wodą. Odcinamy zdrewniałe końce. Kroimy na 3 cm kawałki.
Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę klarowanego masła. Szparagi podsmażamy przez około 5 minut.
Do miseczki wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka z przyprawami roztrzepujemy widelcem i wlewamy na patelnię z podsmażonymi szparagami.
Jajecznicę mieszamy. Podajemy na ciepło z chrupiącym pieczywem. Smacznego!