Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początek wiosny to sezon świeże warzywa, w tym szparagi, które można przyrządzić na wiele ciekawych sposobów. Moim ulubionym daniem z udziałem szparagów jest jajecznica. Kilka prostych składników i zaledwie 15 minut pracy. Zobaczcie, jakie to proste!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 159
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 178
Wyśmienite roladki ze schabu. Świetnie smakują podane na ciepło z dodatkiem s...
Odsłon: 126
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 69
Składniki
Szparagi płuczemy pod bieżącą wodą. Odcinamy zdrewniałe końce. Kroimy na 3 cm kawałki.
Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę klarowanego masła. Szparagi podsmażamy przez około 5 minut.
Do miseczki wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka z przyprawami roztrzepujemy widelcem i wlewamy na patelnię z podsmażonymi szparagami.
Jajecznicę mieszamy. Podajemy na ciepło z chrupiącym pieczywem. Smacznego!