Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Początek wiosny to sezon świeże warzywa, w tym szparagi, które można przyrządzić na wiele ciekawych sposobów. Moim ulubionym daniem z udziałem szparagów jest jajecznica. Kilka prostych składników i zaledwie 15 minut pracy. Zobaczcie, jakie to proste!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2551
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2551
Składniki
Szparagi płuczemy pod bieżącą wodą. Odcinamy zdrewniałe końce. Kroimy na 3 cm kawałki.
Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę klarowanego masła. Szparagi podsmażamy przez około 5 minut.
Do miseczki wbijamy jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka z przyprawami roztrzepujemy widelcem i wlewamy na patelnię z podsmażonymi szparagami.
Jajecznicę mieszamy. Podajemy na ciepło z chrupiącym pieczywem. Smacznego!