Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowana rybą i grzybami

Jajka faszerowana rybą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 870 Ocena: 18064

Dodano:

Odsłon: 5817

Przepis z kuchni polskiej.

Składniki

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • wędzona ryba 10 dag
  • marynowane grzyby 4-5 sztuk
  • majonez 2 łyżki
  • posiekany szczypior 2 -3 łyżki
  • 1/2 małej zielonej papryki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka faszerowana rybą i grzybami

Przygotowanie

  1. Jajka obrać przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka.
    Rybę oczyścić z ości.
    Do żółtek dodać rybę, posiekane grzyby, drobno pokrojoną paprykę, majonez i 1-2 łyżki szczypiorku.
    Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
    Białka wypełnić masą i posypać szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 31 marca Fajne jajka.
Zrobię z wędzoną makrelą i dodam trochę chrzanu :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 31 marca No i jak to wszystko zrobić, jak już setny przepis na jajka widzę ;) Pychotka :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń