Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajka faszerowane na świąteczny stół

Jajka faszerowane na świąteczny stół

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 726

Dodano:

Odsłon: 528

Proponuję dwa rodzaje jajek faszerowanych. Super propozycja na świąteczny stół lub przyjęcie rodzinne. Oba przepisy na 4 jajka, czyli 8 połówek.

Składniki

  • Farsz nr 1:
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • pół awokado
  • 50 g wędzonego łososia
  • 1 łyżka serka twarogowego ziołowego
  • prażony słonecznik
  • Farsz nr 2:
  • 4 ugotowane na twardo jajka
  • 70 g tuńczyka w sosie własnym (pół małej puszki)
  • siekany koperek
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • 1 łyżka majonezu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka faszerowane na świąteczny stół

Przygotowanie

  1. Farsz nr 1:
    Kawałki awokado i łososia, żółtka i twarożek zblendować. Następnie dodać słonecznik i pomieszać. Udekorować jajka.

  2. Farsz nr 2:
    Wszystkie składniki wymieszać i udekorować jajka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 10 kwietnia Farsz z awokado i łososiem bardzo ciekawy i apetyczny:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń