Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla miłośników jajek. Pikantna rukola, delikatniejsza pietruszka i chrupiące orzechy tworzą rewelacyjny farsz. Takie jajka są idealne na różnego rodzaju przyjęcia, domówki. Fajna propozycja również na Wielkanocne śniadanie, ale nie tylko.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30499
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 30499
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2259
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy wzdłuż i oddzielamy żółtka od białek. Rukolę i pietruszkę drobno kroimy ( możemy też zmiksować). Migdały zalewamy wrzątkiem na około 10 min, a następnie obieramy ze skórki. Orzechy i migdały miksujemy na drobno lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki na farsz dokładnie mieszamy na gładką masę. Doprawiamy do smaku według uznania. Każde białko zawijamy w plasterek szynki i napełniamy farszem. Smacznego!