Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla miłośników jajek. Pikantna rukola, delikatniejsza pietruszka i chrupiące orzechy tworzą rewelacyjny farsz. Takie jajka są idealne na różnego rodzaju przyjęcia, domówki. Fajna propozycja również na Wielkanocne śniadanie, ale nie tylko.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5397
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29746
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19398
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1040
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5397
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29746
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19398
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1040
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy wzdłuż i oddzielamy żółtka od białek. Rukolę i pietruszkę drobno kroimy ( możemy też zmiksować). Migdały zalewamy wrzątkiem na około 10 min, a następnie obieramy ze skórki. Orzechy i migdały miksujemy na drobno lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki na farsz dokładnie mieszamy na gładką masę. Doprawiamy do smaku według uznania. Każde białko zawijamy w plasterek szynki i napełniamy farszem. Smacznego!