Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla miłośników jajek. Pikantna rukola, delikatniejsza pietruszka i chrupiące orzechy tworzą rewelacyjny farsz. Takie jajka są idealne na różnego rodzaju przyjęcia, domówki. Fajna propozycja również na Wielkanocne śniadanie, ale nie tylko.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16245
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 238
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 264
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 16245
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 109
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 238
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 264
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy wzdłuż i oddzielamy żółtka od białek. Rukolę i pietruszkę drobno kroimy ( możemy też zmiksować). Migdały zalewamy wrzątkiem na około 10 min, a następnie obieramy ze skórki. Orzechy i migdały miksujemy na drobno lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki na farsz dokładnie mieszamy na gładką masę. Doprawiamy do smaku według uznania. Każde białko zawijamy w plasterek szynki i napełniamy farszem. Smacznego!