Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla miłośników jajek. Pikantna rukola, delikatniejsza pietruszka i chrupiące orzechy tworzą rewelacyjny farsz. Takie jajka są idealne na różnego rodzaju przyjęcia, domówki. Fajna propozycja również na Wielkanocne śniadanie, ale nie tylko.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 418
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 418
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy wzdłuż i oddzielamy żółtka od białek. Rukolę i pietruszkę drobno kroimy ( możemy też zmiksować). Migdały zalewamy wrzątkiem na około 10 min, a następnie obieramy ze skórki. Orzechy i migdały miksujemy na drobno lub ścieramy na tarce o małych oczkach. Żółtka ścieramy na tarce lub rozgniatamy widelcem. Wszystkie składniki na farsz dokładnie mieszamy na gładką masę. Doprawiamy do smaku według uznania. Każde białko zawijamy w plasterek szynki i napełniamy farszem. Smacznego!