Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie jajka na śniadanie to jest to.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1004
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 347
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 143
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 1004
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 347
Dzisiaj wątróbka drobiowa w innym nieco wydaniu. Przepis ze starego zeszytu m...
Odsłon: 143
Składniki
Wykonanie: Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Potłuc skorupkę tak aby jajka zostały w całości. Zalać zimną wodą, posolić, dodać herbatę, anyż i gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5 godziny. Następnie odstawić na noc razem z wodą w której się gotowały. Następnego dnia obrać i podawać z majonezem lub ketchupem.