Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka po marokańsku to prawdziwy kulinarny hit, który z pewnością posmakuje wielbicielom śniadań takich jak szakszuka. Niesłychanie aromatyczne, pozwolą miło rozpocząć dzień. Co najważniejsze, dzięki bogactwu wartościowych składników, nasycą na długo. Przepis pochodzi z 545. odcinka programu "Ewa gotuje".
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 777
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 937
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14586
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 777
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 937
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14586
Składniki
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie. Pod koniec dorzucić drobno posiekany czosnek.
Wsypać kumin, dodać harissę. Wymieszać i podsmażyć.
Wrzucić szpinak. Podlać połową bulionu. Wsypać cieciorkę i podgrzewać przez chwilę. Następnie rozgnieść mniej więcej połowę cieciorki (resztę zostawić w całości). Wlać resztę bulionu.
Dodać przekrojone na pół pomidorki oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić przez chwilę.
Zrobić gniazda i wybić w nie jajka. Doprawić solą i pieprzem. Gdy białko się zetnie posypać świeża kolendrą i od razu podawać.