Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka po turecku to smaczny pomysł na śniadanie. Przepis na jajka w koszulkach z orzeźwiającym jogurtem i chrupiącymi grzankami.
miseczka, garnek, patelnia,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2645
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2901
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2645
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2901
Składniki
Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony szczypiorek oraz posiekaną miętę. Wlewamy 1 łyżkę oliwy i sok z cytryny. Całość doprawiamy papryką, solą, pieprzem i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
W garnku rozgrzewamy masło i dodajemy płatki chili. Bagietkę tostujemy na rozgrzanej patelni z oliwą.
W garnku zagotowujemy wodę. Do wody wlewamy ocet zmniejszamy ogień, łyżką mieszamy tworząc wir. Na środek wiru wlewamy jajko. Po 2 minutach wyciągamy sitkiem. Gotujemy kolejne jajko. Na talerzu rozprowadzamy jogurt , wykładamy jajka i polewamy masłem. Jajka po turecku są już gotowe. Smacznego