Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na jogurcie greckim z dodatkiem czosnku oraz orzeźwiającego soku z cytryny to śniadanie, które idealnie sprawdzi się podczas sobotniego lub niedzielnego poranka. Koniecznie zaserwuj go z kromką chrupiącego chleba. Przepis pochodzi z 491. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13494
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 122
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 296
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 13494
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 122
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 296
Składniki
Do jogurtu przecisnąć czosnek. Dodać sok z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekaną miętę.
Masło roztopić i poczekać, aż się lekko przypali (powinno mieć orzechowy aromat). Zdjąć z ognia, wsypać paprykę. Na chwilę postawić na kuchence i dobrze wymieszać.
Do gorącej wody wlać łyżkę octu. Zamieszać, by powstał wir. Wybić jajko i poczekać, aż białko się zetnie. Wyłowić łyżką cedzakową, przepłukać w zimnej wodzie.
Na talerz nałożyć sos jogurtowy. Na sos ugotowane jajka. Polać masłem z papryką. Udekorować świeżą miętą. Podawać z grzankami i cząstką cytryny.