Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na twardo z dobrym sosem zawsze cieszą się powodzeniem. A tak podane mogą przyprawić o uśmiech naszych gości
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5463
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2473
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2218
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 947
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5463
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2473
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2218
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 947
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Śmietanę wymieszać z łyżką koncentratu barszczu czerwonego. Dodać majonez, pieprz, sól i wymieszać. Kiełki przepłukać i osuszyć. Na półmisek wylać sos, wyłożyć kiełki i ułożyć jajka tak, żeby wyglądały jak króliki. Udekorować wg uznania np. można zrobić kilka kwiatków z białka i rzodkiewki. Królik z jajka - jajko przyciąć i ustawić po skosie, grubszą częścią do góry. Z resztek białka wykroić uszy i łapki. Ja użyłam wykrojnika w kształcie kwiatków. Łapki i ogonek pomalować sosem. Smacznego