Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na twardo z dobrym sosem zawsze cieszą się powodzeniem. A tak podane mogą przyprawić o uśmiech naszych gości
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 117
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4812
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 107
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 117
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4812
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 107
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Śmietanę wymieszać z łyżką koncentratu barszczu czerwonego. Dodać majonez, pieprz, sól i wymieszać. Kiełki przepłukać i osuszyć. Na półmisek wylać sos, wyłożyć kiełki i ułożyć jajka tak, żeby wyglądały jak króliki. Udekorować wg uznania np. można zrobić kilka kwiatków z białka i rzodkiewki. Królik z jajka - jajko przyciąć i ustawić po skosie, grubszą częścią do góry. Z resztek białka wykroić uszy i łapki. Ja użyłam wykrojnika w kształcie kwiatków. Łapki i ogonek pomalować sosem. Smacznego