Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest standardem, gdy jesteśmy w plenerze, ale zawsze można poeksperymentować z dodatkami. Jajka z pomidorami i serem są wyjątkowo pożywne i łączą w sobie różne smaki. Nie jest to klasyczna szakszuka, aczkolwiek to danie bardzo ją przypomina. Możemy dodać do dana również ulubione warzywo, grzyby czy zieleninę, a będzie równie pyszne!
patelnia, łyżka, nóż
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 172
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 168
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 439
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 107
Składniki
Pokrój pomidory na plastry. Rozgrzej masło na patelni. I przełóż na nie pomidory. Rozłóż ok. 4 plastry, aby były między nimi przestrzenie. Nie mieszaj, podsmaż do 3-4 minut. Nieco dosól do smaku.
Gdy pomidory zmiękną, dodaj do nich jajka. Najlepiej, aby jajka trafiły w przestrzenie między pomidorami. Nie mieszaj jajek za wcześnie, niech się nieco zetnie dół. W tym czasie dopraw jajka solą, pieprzem, chili i papryką słodką. Nieco później możesz dodać też harirę lub passatę.
Gdy jajka się nieco zetną, dodaj do nich parmezan oraz przyprawy. Na koniec wrzuć pocięty szczypiorek. Smacznego!