Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest standardem, gdy jesteśmy w plenerze, ale zawsze można poeksperymentować z dodatkami. Jajka z pomidorami i serem są wyjątkowo pożywne i łączą w sobie różne smaki. Nie jest to klasyczna szakszuka, aczkolwiek to danie bardzo ją przypomina. Możemy dodać do dana również ulubione warzywo, grzyby czy zieleninę, a będzie równie pyszne!
patelnia, łyżka, nóż
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4741
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44804
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22637
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4741
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44804
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 654
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 703
Składniki
Pokrój pomidory na plastry. Rozgrzej masło na patelni. I przełóż na nie pomidory. Rozłóż ok. 4 plastry, aby były między nimi przestrzenie. Nie mieszaj, podsmaż do 3-4 minut. Nieco dosól do smaku.
Gdy pomidory zmiękną, dodaj do nich jajka. Najlepiej, aby jajka trafiły w przestrzenie między pomidorami. Nie mieszaj jajek za wcześnie, niech się nieco zetnie dół. W tym czasie dopraw jajka solą, pieprzem, chili i papryką słodką. Nieco później możesz dodać też harirę lub passatę.
Gdy jajka się nieco zetną, dodaj do nich parmezan oraz przyprawy. Na koniec wrzuć pocięty szczypiorek. Smacznego!