Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest standardem, gdy jesteśmy w plenerze, ale zawsze można poeksperymentować z dodatkami. Jajka z pomidorami i serem są wyjątkowo pożywne i łączą w sobie różne smaki. Nie jest to klasyczna szakszuka, aczkolwiek to danie bardzo ją przypomina. Możemy dodać do dana również ulubione warzywo, grzyby czy zieleninę, a będzie równie pyszne!
patelnia, łyżka, nóż
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 309
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 36
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 61
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 33
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 309
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 36
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 61
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 33
Składniki
Pokrój pomidory na plastry. Rozgrzej masło na patelni. I przełóż na nie pomidory. Rozłóż ok. 4 plastry, aby były między nimi przestrzenie. Nie mieszaj, podsmaż do 3-4 minut. Nieco dosól do smaku.
Gdy pomidory zmiękną, dodaj do nich jajka. Najlepiej, aby jajka trafiły w przestrzenie między pomidorami. Nie mieszaj jajek za wcześnie, niech się nieco zetnie dół. W tym czasie dopraw jajka solą, pieprzem, chili i papryką słodką. Nieco później możesz dodać też harirę lub passatę.
Gdy jajka się nieco zetną, dodaj do nich parmezan oraz przyprawy. Na koniec wrzuć pocięty szczypiorek. Smacznego!