Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na śniadanie. Jajka z kiełbasą krakowską i żółtym serem.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1734
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5278
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1780
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1734
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5278
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1780
Składniki
Odkrawamy górną część bułki. Łyżką delikatnie wydrążamy środek, (możemy to również zrobić palcami, jak komu będzię wygodniej) by zrobić w bułce jak najwięcej miejsca. W środku bułki rozsmarowujemy pół łyżeczki masła, następnie układamy plastry kiełbasy i plastry sera, na to wbijamy jajko (dla ułatwienia możemy wbić je do szklanki i wlać do bułki), solimy i pieprzymy. Zapiekamy w rogrzanym do 190 stopni piekarniku przez 15 - 20 minut. U mnie bułki piekły się 20 - 22 minuty i jajka całkowicie się ścieły, natomiasat jeśli chcemy by żółtko było miękkie i płynne, wystarczy 15 minut. Na koniec posypujemy szczypiorkiem i zajadamy. Smacznego :)