Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto zapomnieć o jakże w Polsce popularnej jajecznicy i podać na śniadanie jajka w nieco innej odsłonie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5474
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5474
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 976
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11921
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5110
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1400
Składniki
Kiełbaski śląskie kroimy w plasterki, cebulę obieramy, kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kiełbaski i cebulę, podsmażamy do momentu zrumienienia. Z bułek odcinamy wierzch, wydrążamy miąższ ze środka każdej bułeczki. Teraz czas na wypełnienie pieczywa pyszną zawartością. Do bułek wkładamy podsmażoną kiełbaskę z cebulą, wbijamy jajka. Całość lekko solimy, oprószamy czarnym pieprzem. Tak przygotowane bułeczki wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni i zapiekamy 20- 25 minut. Podajemy posypane drobno posiekanym szczypiorkiem, z sałatką i odrobiną kiełków rzodkiewki.
Jak przygotować sałatkę: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, rzodkiewki na ćwiartki. Szczypiorek drobno siekamy, ogórki kroimy w kostkę. Rozdrobnione składnik mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.