Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto zapomnieć o jakże w Polsce popularnej jajecznicy i podać na śniadanie jajka w nieco innej odsłonie.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 86
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 163
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 755
Polecam, pychota.
Odsłon: 446
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 248
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 86
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 163
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 755
Polecam, pychota.
Odsłon: 446
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 248
Składniki
Kiełbaski śląskie kroimy w plasterki, cebulę obieramy, kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy kiełbaski i cebulę, podsmażamy do momentu zrumienienia. Z bułek odcinamy wierzch, wydrążamy miąższ ze środka każdej bułeczki. Teraz czas na wypełnienie pieczywa pyszną zawartością. Do bułek wkładamy podsmażoną kiełbaskę z cebulą, wbijamy jajka. Całość lekko solimy, oprószamy czarnym pieprzem. Tak przygotowane bułeczki wkładamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni i zapiekamy 20- 25 minut. Podajemy posypane drobno posiekanym szczypiorkiem, z sałatką i odrobiną kiełków rzodkiewki.
Jak przygotować sałatkę: Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, rzodkiewki na ćwiartki. Szczypiorek drobno siekamy, ogórki kroimy w kostkę. Rozdrobnione składnik mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego.