Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na śniadanie to absolutny must have każdego naszego weekendu ! Jajecznica, jajka ma miękko, jajka w koszulce czy klasyczne sadzone zawsze sprawdzą się na leniwe weekendowe śniadanie. Tym razem proponuję jajko zapiekane w dużej, mięsistej pieczarce. Z dodatkiem soli, pieprzu oraz chrupiącej cebulki dymki.
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 44
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37714
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 44
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37714
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3692
Składniki
Dno naczynia do zapiekania smarujemy lekko olejem. Każdą pieczarkę obieramy, nóżkę wydrążamy, drobno kroimy i z powrotem wkładamy do kapelusza.
Grzyby wkładamy do naczynia. Do każdej pieczarki wbijamy ostrożnie jajko, dodajemy sól ora pieprz. Pieczarki pieczemy w 180 stopniach około 25 minut aby jajka się ścięły. Gotowe posypujemy szczypiorkiem.