Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka na śniadanie to absolutny must have każdego naszego weekendu ! Jajecznica, jajka ma miękko, jajka w koszulce czy klasyczne sadzone zawsze sprawdzą się na leniwe weekendowe śniadanie. Tym razem proponuję jajko zapiekane w dużej, mięsistej pieczarce. Z dodatkiem soli, pieprzu oraz chrupiącej cebulki dymki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9124
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Dno naczynia do zapiekania smarujemy lekko olejem. Każdą pieczarkę obieramy, nóżkę wydrążamy, drobno kroimy i z powrotem wkładamy do kapelusza.
Grzyby wkładamy do naczynia. Do każdej pieczarki wbijamy ostrożnie jajko, dodajemy sól ora pieprz. Pieczarki pieczemy w 180 stopniach około 25 minut aby jajka się ścięły. Gotowe posypujemy szczypiorkiem.