Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka zapiekane z szynką i serem to doskonała propozycja na sycące śniadanie. Stanowi świetną alternatywę dla jajecznicy. Składniki do ich przygotowania z pewnością odnajdziecie w swojej kuchni.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Do miseczki wbij jajka. Dodaj śmietanę i musztardę. Składniki wymieszaj. Masę jajeczną dopraw do smaku solą i pieprzem.
Paprykę, cebulę i szynkę pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek drobno poszatkuj. Składniki razem ze startym serem dodaj do masy jajecznej. Całość wymieszaj.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni (grzałka góra-dół).
Jajka z szynką i serem przelej na żeliwną patelnię. Zapiekaj w piekarniku przez około 25 minut (aż jajka całkowicie się zetną).