Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1799
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 499
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 23
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1799
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 499
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 23
Składniki
Rukolę myjemy suszymy i solimy, Polewamy oliwa czosnkową ja dodałam po łyżce: sezamu i ciecierzycy. Mieszankę wykładamy na talerz. Na to kładziemy "na krzyż" plastry szynki wędzonej. Jajko wbijamy na posolony wrzątek. By ładnie się ścieło niektórzy dodają octu. Wyjmujemy jajko po ok. 1-2 min. Kładziemy na szynce i zawijamy brzegi "chowając" jajko w szynce. Dekorujemy szczypiorkiem.