Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajko zapiekane w bułce

Jajko zapiekane w bułce

Autor:

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 783

Dodano:

Odsłon: 3940

Propozycja pysznego śniadania z bułką kajzerką, serem, szynką pieczarkami, papryką i jajkiem.

Składniki

  • 4 kajzerki
  • 100 g sera
  • 4 jajka
  • 4 pieczarki
  • 1/3 małej papryki
  • 50 g szynki
  • 4 łyżeczki masła
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jajko zapiekane w bułce

Przygotowanie

  1. Na początku odcinamy górną część bułki i wydrążamy środek. Bułki odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

  2. Kroimy w kostkę pieczarki, paprykę i szynkę. Ser ścieramy na tarce.

  3. Do każdej bułki wkładamy trochę sera, pieczarki ,szynkę i paprykę.

  4. Na górę bułki wbijamy po jednym jajku. Solimy i pieprzymy.

    Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200°C na 15 minut jak chcemy żeby żółko było płynne, lub 20-23 minuty żeby jajko się całkowicie ścięło.

  5. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń