Do góry

Śniadania Przepis na:

Jogurt naturalny

Jogurt naturalny

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 72

Dodano:

Odsłon: 2979

Domowy jogurt naturalny nie zawiera mleka w proszku ani innych zbędnych dodatków i konserwantów.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jogurt naturalny

Przygotowanie

  1. Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Przed dodaniem go do mleka powinien mieć temperaturę pokojową.

  2. Podgrzej mleko do temperatury 40 – 45°C

  3. Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.

  4. Przelej mleko do termosu lub przenieś do ciepłego miejsca, przykryj „kocem”, aby mleko nie traciło temperatury. Możesz również użyć jogurtownicy.

  5. Pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej 6 – 8 godzin

  6. Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Możesz rozlać w mniejsze, wygodniejsze słoiczki.

  7. Gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń