Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jogurt naturalny nie zawiera mleka w proszku ani innych zbędnych dodatków i konserwantów.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 59
Polecam.
Odsłon: 947
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 283
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 117
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 59
Polecam.
Odsłon: 947
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 283
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 117
Składniki
Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Przed dodaniem go do mleka powinien mieć temperaturę pokojową.
Podgrzej mleko do temperatury 40 – 45°C
Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
Przelej mleko do termosu lub przenieś do ciepłego miejsca, przykryj „kocem”, aby mleko nie traciło temperatury. Możesz również użyć jogurtownicy.
Pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej 6 – 8 godzin
Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Możesz rozlać w mniejsze, wygodniejsze słoiczki.
Gotowe!