Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jogurt naturalny nie zawiera mleka w proszku ani innych zbędnych dodatków i konserwantów.
Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Przed dodaniem go do mleka powinien mieć temperaturę pokojową.
Podgrzej mleko do temperatury 40 – 45°C
Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
Przelej mleko do termosu lub przenieś do ciepłego miejsca, przykryj „kocem”, aby mleko nie traciło temperatury. Możesz również użyć jogurtownicy.
Pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej 6 – 8 godzin
Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Możesz rozlać w mniejsze, wygodniejsze słoiczki.
Gotowe!
Przepis na proste i szybkie przygotowanie zdrowego jogurtu pistacjowego bez d...
Odsłon: 4028
Świeży serek prosto z gór w połączeniu z tradycyjnym, choć nieco zmienionym,...
Odsłon: 2603
Kolejne pyszne letnie danie. Prosty dietetyczny deser na upalne dni.
Odsłon: 2507
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8587
Sałatka na ciepło z kaszą jaglaną, to świetne danie o każdej porze dnia. Jest...
Odsłon: 7
Wiosna to czas, kiedy stęsknieni po zimowych mrozach, chętniej sięgamy po wa...
Odsłon: 4406
Zdrowe placuszki z warzyw pieczone w piekarniku. Miękkie w środku i chrupiące...
Odsłon: 2010
Czasem do obiadu podaję kiszonego ogórka – tak prosto ze słoika, ale znacznie...
Odsłon: 8587
Składniki
Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Przed dodaniem go do mleka powinien mieć temperaturę pokojową.
Podgrzej mleko do temperatury 40 – 45°C
Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
Przelej mleko do termosu lub przenieś do ciepłego miejsca, przykryj „kocem”, aby mleko nie traciło temperatury. Możesz również użyć jogurtownicy.
Pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej 6 – 8 godzin
Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Możesz rozlać w mniejsze, wygodniejsze słoiczki.
Gotowe!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Śniadania
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Szybkie śniadanko, kolacja albo przekąska
Odsłon: 156
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Odsłon: 95