Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jogurt naturalny nie zawiera mleka w proszku ani innych zbędnych dodatków i konserwantów.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5856
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 314
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5856
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9687
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 314
Składniki
Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Przed dodaniem go do mleka powinien mieć temperaturę pokojową.
Podgrzej mleko do temperatury 40 – 45°C
Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
Przelej mleko do termosu lub przenieś do ciepłego miejsca, przykryj „kocem”, aby mleko nie traciło temperatury. Możesz również użyć jogurtownicy.
Pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej 6 – 8 godzin
Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Możesz rozlać w mniejsze, wygodniejsze słoiczki.
Gotowe!