Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jogurt naturalny nie zawiera mleka w proszku ani innych zbędnych dodatków i konserwantów.
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5448
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 129
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 119
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 236
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 334
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 5448
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 129
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 119
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 236
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 334
Składniki
Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Przed dodaniem go do mleka powinien mieć temperaturę pokojową.
Podgrzej mleko do temperatury 40 – 45°C
Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
Przelej mleko do termosu lub przenieś do ciepłego miejsca, przykryj „kocem”, aby mleko nie traciło temperatury. Możesz również użyć jogurtownicy.
Pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej 6 – 8 godzin
Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Możesz rozlać w mniejsze, wygodniejsze słoiczki.
Gotowe!