Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jogurt naturalny nie zawiera mleka w proszku ani innych zbędnych dodatków i konserwantów.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1149
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2062
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 491
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1149
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2062
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 491
Składniki
Wyjmij jogurt naturalny z lodówki. Przed dodaniem go do mleka powinien mieć temperaturę pokojową.
Podgrzej mleko do temperatury 40 – 45°C
Dodaj jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.
Przelej mleko do termosu lub przenieś do ciepłego miejsca, przykryj „kocem”, aby mleko nie traciło temperatury. Możesz również użyć jogurtownicy.
Pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej 6 – 8 godzin
Po tym czasie przenieś jogurt do lodówki. Możesz rozlać w mniejsze, wygodniejsze słoiczki.
Gotowe!