Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe bułeczki idealne na śniadanie.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2145
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 651
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7957
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 94
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2145
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 651
Składniki
Masło roztopić i ostudzić. Do mąki dodać 1 łyżeczkę soli, 1 łyżeczkę cukru, torebkę drożdży suszonych, rozpuszczone masło, 1 jajko, 1 szklankę wody i wyrobić ciasto. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz. Ciasto podzielić na 6 równych części. Formować bułeczki w taki sposób, jak pokazano na filmiku. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i pozostawić jeszcze na ok. 30 min. Następnie posmarować mlekiem i posypać mlekiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 200ºC i piec ok. 20 minut.