Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony naleśnik ze śliwkami i kakao to świetny patent na ciepłe śniadanie. Wystarczy jedynie pół godziny.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 24
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 140
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 154
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 284
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 24
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 140
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 154
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 284
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Kiedy się nagrzewa, przygotowujemy dutch baby. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mleko, mąkę, kakao i ewentualnie kardamon. Śliwki dzielimy na ćwiartki. Patelnię wkładamy na minutę do piekarnika, aby się podgrzała. Rozsmarowujemy na niej masło. Wylewamy ciasto, układamy na nim śliwki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Naleśnik urośnie na bokach, ale po wyciągnięciu z piekarnika lekko opadnie. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem.