Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony naleśnik ze śliwkami i kakao to świetny patent na ciepłe śniadanie. Wystarczy jedynie pół godziny.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 774
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1408
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 774
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1408
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Kiedy się nagrzewa, przygotowujemy dutch baby. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mleko, mąkę, kakao i ewentualnie kardamon. Śliwki dzielimy na ćwiartki. Patelnię wkładamy na minutę do piekarnika, aby się podgrzała. Rozsmarowujemy na niej masło. Wylewamy ciasto, układamy na nim śliwki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Naleśnik urośnie na bokach, ale po wyciągnięciu z piekarnika lekko opadnie. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem.