Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony naleśnik ze śliwkami i kakao to świetny patent na ciepłe śniadanie. Wystarczy jedynie pół godziny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 943
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 943
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1979
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Kiedy się nagrzewa, przygotowujemy dutch baby. Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mleko, mąkę, kakao i ewentualnie kardamon. Śliwki dzielimy na ćwiartki. Patelnię wkładamy na minutę do piekarnika, aby się podgrzała. Rozsmarowujemy na niej masło. Wylewamy ciasto, układamy na nim śliwki. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Naleśnik urośnie na bokach, ale po wyciągnięciu z piekarnika lekko opadnie. Przed podaniem posypujemy go cukrem pudrem.