Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do kin trafił właśnie film o Elvisie Presleyu, więc pomyślałam, że to dobry czas by przypomnieć ulubioną kanapkę Króla. Masło orzechowe, banan i bekon - brzmi jak szaleństwo, ale smakuje świetnie!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2381
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18134
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2082
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2381
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18134
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2082
Składniki
Chleb tostowy smarujemy olejem i pieczemy w 180 stopniach przez kilka minut, do zarumienienia. Alternatywną wersją jest przygotowanie kanapek z niepodpiekanego chleba i smażenie już gotowych. Będą jednak wtedy bardzo tłuste. Boczek smażymy, aż będzie chrupiący. Banana kroimy w plasterki. Cztery podpieczone kromki smarujemy masłem orzechowym, układamy na nich plasterki banana i po 2 plasterki boczku. Przykrywamy pozostałymi kromkami. Opcjonalnie do kanapek można dodać syrop klonowy lub dżem - według mnie świetnie pasowałby dżem żurawinowy.