Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapka na ciepło.

Kanapka na ciepło.

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 757

Dodano:

Odsłon: 241

Wiadomo wszystkim , że jajko i bekon ładują w nas pozytywną energię. A jeśli są na grzance z upieczonego przez siebie chleba, to i radość ogromna jest z jedzenia. Dzisiaj na słotną i zimną sobotę przygotowałam właśnie takie śniadanie. Są to kanapki na ciepło z przesmażonym wędzonym boczkiem, jajkiem i pomidorkami i oliwkami.

Składniki

  • 2 kromki chleba
  • 1 plaster żółtego sera 2 plastry wędzonego boczku
  • kilka oliwek czarnych i zielonych 2 pomidorki cherry
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. na patelni zrumienić kromki chleba i boczek.

  2. Z jednej kromki wyciąć środek. Wlać jajko.

  3. Jajko przykryć serem , plastrami boczku, pomidorkiem i oliwkami. Przykryć pokrywką i kilka minut podgrzewać na słabym ogniu.

  4. Przykryć podsmażona kromką bez skórki i gotowe.


  5. I można już zjadać tę pyszną kanapkę.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń