Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapka z pieczonym miodowym indykiem

Kanapka z pieczonym miodowym indykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 817

Dodano:

Odsłon: 2021

Jak już cała pierś z indyka będzie upieczona to możemy zrobić z niej kanapki. Super smaczne i dietetyczne. Mięso jest delikatne w smaku, a kanapka wypełniona warzywami. Przetestowałam kanapkę w wersji na zimno ciabatta z oliwkami oraz w wersji ciepłej z grillowanym chlebem tostowym. Obydwie są pyszne.

Składniki

  • plastry indyka w glazurze miodowo musztardowej (przepis znajdziesz tu)
  • ciabatta z oliwkami
  • rukola
  • pomidorki koktajlowe
  • ocet balsamiczny
  • sos do kanapki (jogurt naturalny + sos z pieczeni)
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować sos do kanapki. Proporcje sosu to 1 łyżka jogurtu na jedną łyżkę sosu z pieczeni.

    Indyka pokroić w cienkie plastry.

    Do przekrojonej ciabatty włożyć rukole, polać octem balsamicznym. Poukładać na tym plastry pieczeni. Wszystko polać sosem pieczeniowym.

    Pomidorki przekroić na pół, poukładać na kanapce i przykryć druga warstwą rukoli.

    Jeść ostrożnie nad talerzem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń