Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie smaków!
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3131
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 3131
Składniki
Pieczywo zrumieniłam na suchej patelni i potem skropiłam je oliwą smakową- czosnkowo, chili, prowansalską. Grzanki można po prostu natrzeć czosnkiem. Kupiłam gotowe pokrojone mięso na tatara. Dodałam do niego znowu oliwy smakowej, kilka łyżek wody filtrowanej i wyrobiłam masę. Woda jest konieczna, mięso będzie delikatniejsze w konsystencji. Grzanki posmarowałam tatarem, udekorowałam plastrami grzybów, posiekaną cebulką i kaparami. Całość posypałam pieprzem i przed konsumpcją skrapiałam sokiem z cytryny. Grzyby dodają głębokiego smaku, kapar jest zarazem słony i lekko octowy. Smacznego :)