Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapki tatarskie z prawdziwkami

Kanapki tatarskie z prawdziwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10164

Dodano:

Odsłon: 133

Idealne połączenie smaków!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczywo zrumieniłam na suchej patelni i potem skropiłam je oliwą smakową- czosnkowo, chili, prowansalską. Grzanki można po prostu natrzeć czosnkiem.

    Kupiłam gotowe pokrojone mięso na tatara. Dodałam do niego znowu oliwy smakowej, kilka łyżek wody filtrowanej i wyrobiłam masę. Woda jest konieczna, mięso będzie delikatniejsze w konsystencji.

    Grzanki posmarowałam tatarem, udekorowałam plastrami grzybów, posiekaną cebulką i kaparami.
    Całość posypałam pieprzem i przed konsumpcją skrapiałam sokiem z cytryny.

    Grzyby dodają głębokiego smaku, kapar jest zarazem słony i lekko octowy.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń