Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 250 Ocena: 2855

Dodano:

Odsłon: 2608

Prosta i pyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli, czerwonej fasoli z majonezem i szczypiorkiem

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać ze skóry, wyjąć kręgosłup, podrobić mięso wyjmując z niego ości, przełożyć do miski.
    Fasolę przepłukać, odsączyć i rozgnieść widelcem na drobniejsze kawałki, dodać do ryby.
    Dodać jogurt, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek - całość dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń