Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, własnej roboty wędlina.
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 96
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 134
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 59
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38442
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Wszystkie przyprawy wmasować, wetrzeć w mięso i pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny. Następnie włożyć całość do szynkowara i dokładnie ucisnąć. Żeby łatwiej wyjąć później mięso z szynkowara najlepiej mięso zapakować do torebki do pieczenia lub rękawa do pieczenia Zamknąć pojemnik. Całość umieścić w garnku z wodą i parzyć ( 80 - 90 stopni ) przez ok 2,5 godziny. Wyjąć szynkowar i pozostawić do wystygnięcia. Następnie umieścić całość w lodówce. Po wyjęciu z lodówki przepłukać, polać szynkowar gorącą wodą i wyjąć mięso. Smacznego.