Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, własnej roboty wędlina.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4864
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 994
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4864
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 994
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1396
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Wszystkie przyprawy wmasować, wetrzeć w mięso i pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny. Następnie włożyć całość do szynkowara i dokładnie ucisnąć. Żeby łatwiej wyjąć później mięso z szynkowara najlepiej mięso zapakować do torebki do pieczenia lub rękawa do pieczenia Zamknąć pojemnik. Całość umieścić w garnku z wodą i parzyć ( 80 - 90 stopni ) przez ok 2,5 godziny. Wyjąć szynkowar i pozostawić do wystygnięcia. Następnie umieścić całość w lodówce. Po wyjęciu z lodówki przepłukać, polać szynkowar gorącą wodą i wyjąć mięso. Smacznego.