Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, własnej roboty wędlina.
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1138
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 129
Frittata z kurczakiem i warzywami to świetna propozycja na sycące śniadanie d...
Odsłon: 1138
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 129
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Wszystkie przyprawy wmasować, wetrzeć w mięso i pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny. Następnie włożyć całość do szynkowara i dokładnie ucisnąć. Żeby łatwiej wyjąć później mięso z szynkowara najlepiej mięso zapakować do torebki do pieczenia lub rękawa do pieczenia Zamknąć pojemnik. Całość umieścić w garnku z wodą i parzyć ( 80 - 90 stopni ) przez ok 2,5 godziny. Wyjąć szynkowar i pozostawić do wystygnięcia. Następnie umieścić całość w lodówce. Po wyjęciu z lodówki przepłukać, polać szynkowar gorącą wodą i wyjąć mięso. Smacznego.