Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, własnej roboty wędlina.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1462
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7365
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2862
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1462
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7365
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2862
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Wszystkie przyprawy wmasować, wetrzeć w mięso i pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny. Następnie włożyć całość do szynkowara i dokładnie ucisnąć. Żeby łatwiej wyjąć później mięso z szynkowara najlepiej mięso zapakować do torebki do pieczenia lub rękawa do pieczenia Zamknąć pojemnik. Całość umieścić w garnku z wodą i parzyć ( 80 - 90 stopni ) przez ok 2,5 godziny. Wyjąć szynkowar i pozostawić do wystygnięcia. Następnie umieścić całość w lodówce. Po wyjęciu z lodówki przepłukać, polać szynkowar gorącą wodą i wyjąć mięso. Smacznego.