Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, własnej roboty wędlina.
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 58
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 526
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 2368
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20266
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 58
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 526
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 2368
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20266
Składniki
Mięso dokładnie umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Wszystkie przyprawy wmasować, wetrzeć w mięso i pozostawić mięso w lodówce na 24 godziny. Następnie włożyć całość do szynkowara i dokładnie ucisnąć. Żeby łatwiej wyjąć później mięso z szynkowara najlepiej mięso zapakować do torebki do pieczenia lub rękawa do pieczenia Zamknąć pojemnik. Całość umieścić w garnku z wodą i parzyć ( 80 - 90 stopni ) przez ok 2,5 godziny. Wyjąć szynkowar i pozostawić do wystygnięcia. Następnie umieścić całość w lodówce. Po wyjęciu z lodówki przepłukać, polać szynkowar gorącą wodą i wyjąć mięso. Smacznego.