Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe śniadanie lub deser. Zostało mi kilka łodyg rabarbaru, a staram się często na śniadanie jeść kaszę jaglaną, dodatek kwaskowatego smaku okazał się strzałem w 10 :-) polecam
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1560
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1560
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1948
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1cm kawałki. Do garnuszka wlać trochę wody, wsypać rabarbar, dodać 2 łyżeczki cukru (ilość zależy od upodobań) i gotowac na wolnym ogniu kilka min. aż rabarbar zmięknie i powstanie a'la dżem. Kaszę przepłukać na sitku i gotować w lekko osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 15-20 min. (aż kasza wchłonie wodę i zmięknie). Zdjąć z ognia, wsypać płaską łyżeczkę cukru, wlać mleko i wymieszać. Dodać dżem rabarbarowy, wymieszać, konsumować :-)