Do góry

Śniadania Przepis na:

Kasza jaglana z rabarbarem

Kasza jaglana z rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10906

Dodano:

Odsłon: 3270

Smaczne, zdrowe śniadanie lub deser. Zostało mi kilka łodyg rabarbaru, a staram się często na śniadanie jeść kaszę jaglaną, dodatek kwaskowatego smaku okazał się strzałem w 10 :-) polecam

Składniki

  • kasza jaglana 1/3 szkl.
  • mleko 1 i 1/3 szkl.
  • cukier 3 płaskie łyżeczki
  • rabarbar 3 średnie łodygi
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kasza jaglana z rabarbarem

Przygotowanie

  1. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1cm kawałki. Do garnuszka wlać trochę wody, wsypać rabarbar, dodać 2 łyżeczki cukru (ilość zależy od upodobań) i gotowac na wolnym ogniu kilka min. aż rabarbar zmięknie i powstanie a'la dżem.
    Kaszę przepłukać na sitku i gotować w lekko osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 15-20 min. (aż kasza wchłonie wodę i zmięknie). Zdjąć z ognia, wsypać płaską łyżeczkę cukru, wlać mleko i wymieszać. Dodać dżem rabarbarowy, wymieszać, konsumować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 19 maja 2014 Wspaniały sposób na wykorzystanie rabarbaru! Jaglankę uwielbiam, dlatego przepis na pewno wypróbuję :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń