Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe śniadanie lub deser. Zostało mi kilka łodyg rabarbaru, a staram się często na śniadanie jeść kaszę jaglaną, dodatek kwaskowatego smaku okazał się strzałem w 10 :-) polecam
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 282
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5061
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44986
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 612
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 282
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5061
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4870
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44986
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 612
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1cm kawałki. Do garnuszka wlać trochę wody, wsypać rabarbar, dodać 2 łyżeczki cukru (ilość zależy od upodobań) i gotowac na wolnym ogniu kilka min. aż rabarbar zmięknie i powstanie a'la dżem. Kaszę przepłukać na sitku i gotować w lekko osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 15-20 min. (aż kasza wchłonie wodę i zmięknie). Zdjąć z ognia, wsypać płaską łyżeczkę cukru, wlać mleko i wymieszać. Dodać dżem rabarbarowy, wymieszać, konsumować :-)