Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe śniadanie lub deser. Zostało mi kilka łodyg rabarbaru, a staram się często na śniadanie jeść kaszę jaglaną, dodatek kwaskowatego smaku okazał się strzałem w 10 :-) polecam
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 21
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić w 1cm kawałki. Do garnuszka wlać trochę wody, wsypać rabarbar, dodać 2 łyżeczki cukru (ilość zależy od upodobań) i gotowac na wolnym ogniu kilka min. aż rabarbar zmięknie i powstanie a'la dżem. Kaszę przepłukać na sitku i gotować w lekko osolonej wodzie (1 szkl.) ok. 15-20 min. (aż kasza wchłonie wodę i zmięknie). Zdjąć z ognia, wsypać płaską łyżeczkę cukru, wlać mleko i wymieszać. Dodać dżem rabarbarowy, wymieszać, konsumować :-)