Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne, zdrowe, syte śniadanie z owocami, dżemem, sokiem itp.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22807
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 504
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22807
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 169
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 352
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 504
Składniki
Mleko wlewam do rondelka i nastawiam na ogień. Dodaję kaszę i cukier. Dzięki temu, że kaszę wsypuję do zimnego mleka nie robią się grudki. Mieszam cały czas podczas gotowania.
Czasem dorzucam do swojej kaszy kilka rodzynek, podczas gotowania pęcznieją i robią się miękkie.
Gotową kaszę przelewam na talerz i dodaję owoce, dżem, sok… To na co mam ochotę. Doskonale sprawdzają się również owoce mrożone.
Przemycamy zdrowie: Do gotowania kaszy dorzucam szczyptę kurkumy i odrobinę siemienia lnianego.