Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszka manna to nasze ulubione śniadanie z dzieciństwa. Jadałyśmy ją na słodko z samym cukrem lub w bardziej luksusowej wersji z sokiem owocowym ze spiżarni zimą, latem zaś ze świeżymi owocami. Najbardziej lubiłyśmy kaszkę z malinami-boski smak dzieciństwa!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1583
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101680
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1583
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101680
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6138
Składniki
Do rondelka z grubym dnem wlewamy zimne mleko, wsypujemy kaszkę mannę, łyżkę cukru, dodajemy masło i wstawiamy na ogień. Kaszkę doprowadzamy do wrzenia, stale mieszając, aby nie powstały grudki. Pod gotującą się kaszką zmniejszamy ogień, gotujemy ją jeszcze 3 minuty. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy maliny. Przekładamy je do miseczki i posypujemy łyżką cukru. Rozgniatamy delikatnie, aby puściły sok. Kaszkę przekładamy na talerze i polewamy rozgniecionymi z cukrem malinami. Śniadanie gotowe!