Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaszka manna to nasze ulubione śniadanie z dzieciństwa. Jadałyśmy ją na słodko z samym cukrem lub w bardziej luksusowej wersji z sokiem owocowym ze spiżarni zimą, latem zaś ze świeżymi owocami. Najbardziej lubiłyśmy kaszkę z malinami-boski smak dzieciństwa!
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18224
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2573
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 226
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 293
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5458
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18224
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2573
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 226
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 293
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5458
Składniki
Do rondelka z grubym dnem wlewamy zimne mleko, wsypujemy kaszkę mannę, łyżkę cukru, dodajemy masło i wstawiamy na ogień. Kaszkę doprowadzamy do wrzenia, stale mieszając, aby nie powstały grudki. Pod gotującą się kaszką zmniejszamy ogień, gotujemy ją jeszcze 3 minuty. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy maliny. Przekładamy je do miseczki i posypujemy łyżką cukru. Rozgniatamy delikatnie, aby puściły sok. Kaszkę przekładamy na talerze i polewamy rozgniecionymi z cukrem malinami. Śniadanie gotowe!