Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe śniadanie oparte na jajach, kurkach, domowej kiełbasie i pomidorze z serem halumi
duża patelnia
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 490
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5319
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3448
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 490
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5319
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3448
Składniki
PRZYGOTOWANIE KUREK Do miski wlej zimną wodę i osól tak aby miała smak wody morskiej. Wrzuć kurki, odczekaj 3 minuty i jedna po drugiej wyciągaj z roztworu oczyszczając z pozostałych zabrudzeń. Oczyszczone kurki osusz ręcznikiem papierowym. RESZTA SKŁADNIKÓW Pomidora przekrój na pół. Kiełbasę przekrój wzdłuż na 4 części. PRZYGOTOWANIE Na dużej patelni rozpuść kostkę masła i połóż pomidora gniazdem nasiennym w stronę patelni. Smaż przez minutę. Następnie wrzuć kurki, smaż przez ok 2 minuty na wolnym ogniu. Dodaj ser halumi, smaż przez 30 sekund po każdej se stron. Wbij jaja, przykryj przezroczystą nakrywką i poczekaj aż jaj się zetną. Dodaj sól i pieprz do smaku a także czosnek granulowany na pomidora. Przed podaniem umieć ser halumi na pomidorze. Na talerzu posyp danie szczypiorem