Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli najlepsze jajka w sosie pomidorowym, idealne danie na niedzielne śniadanie
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 823
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1056
Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 823
Składniki
na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę
cebulę drobno siekamy i wrzucamy na patelnię
czosnek kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli
paprykę kroimy w kostkę, dorzucamy na patelnię i smażymy kilka minut
z papryczki chili usuwamy nasionka, kroimy w plasterki, dodajemy na patelnię, dosypujemy obie papryki w proszku oraz kumin, smażymy minutę
teraz dolewamy pomidory, solimy i smażymy kilka minut, aż płyn odparuje
w sosie pomidorowym robimy cztery wgłębienia, w które wbijamy jajka, delikatnie solimy, przykrywamy patelnię i smażymy, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną płynne
całe danie posypujemy posiekaną kolendrą na natychmiast podajemy, smacznego ;-)