Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 46
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 571
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Przełożyć do większego kubka skyr. Dodać jajko, mannę, komosę ryżową i mąkę. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto powinno być zwarte, ale nie ciężkie. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli. Na gotującą się wodę kłaść małe porcje ciasta z kubeczka. Nabietać ciasto łyżeczką i prowadzić po ściance naczynia. Łyżeczkę zamaczać w wodzie. I tak do wyczerpania ciasta. Jak kluseczki wypłyną gotować jeszcze przez chwilę i wybierać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem miodu. Dodać pokrojone truskawki. U mnie połówki. Smażyć aż truskawki puszczą sok. Na talerze z kluseczkami nakładać porcje truskawek z sosem. Udekorować listkami mięty. Gotowe. Smacznego.