Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12451
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4744
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 73
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12451
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4744
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 73
Składniki
Przełożyć do większego kubka skyr. Dodać jajko, mannę, komosę ryżową i mąkę. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto powinno być zwarte, ale nie ciężkie. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli. Na gotującą się wodę kłaść małe porcje ciasta z kubeczka. Nabietać ciasto łyżeczką i prowadzić po ściance naczynia. Łyżeczkę zamaczać w wodzie. I tak do wyczerpania ciasta. Jak kluseczki wypłyną gotować jeszcze przez chwilę i wybierać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem miodu. Dodać pokrojone truskawki. U mnie połówki. Smażyć aż truskawki puszczą sok. Na talerze z kluseczkami nakładać porcje truskawek z sosem. Udekorować listkami mięty. Gotowe. Smacznego.