Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 316
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 175
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 735
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 316
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 253
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 175
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 735
Składniki
Przełożyć do większego kubka skyr. Dodać jajko, mannę, komosę ryżową i mąkę. Dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto powinno być zwarte, ale nie ciężkie. W garnku zagotować wodę. Dodać łyżeczkę soli. Na gotującą się wodę kłaść małe porcje ciasta z kubeczka. Nabietać ciasto łyżeczką i prowadzić po ściance naczynia. Łyżeczkę zamaczać w wodzie. I tak do wyczerpania ciasta. Jak kluseczki wypłyną gotować jeszcze przez chwilę i wybierać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło z dodatkiem miodu. Dodać pokrojone truskawki. U mnie połówki. Smażyć aż truskawki puszczą sok. Na talerze z kluseczkami nakładać porcje truskawek z sosem. Udekorować listkami mięty. Gotowe. Smacznego.