Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4012
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 984
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1259
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4012
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 984
Składniki
W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli. W miseczce wymieszać twarożek z jajkiem, budyniem, mąką pszenną. Masa powinna mieć konsystencję plasteliny. Nabierać łyżką porcje masy. Prowadzić po ściance naczynia. Wkładać łyżkę do gotujacej się wody i lekko poruszać aż ciasto odpadnie. I tak powtarzać czynność do wyczerpania ciasta. Zagotować. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. Na patelni rozgrzać masło z miodem. Dodać kostki mango. Delikatnie grzać i mieszać od czasu do czasu. Dobrze jest przykryć patelnię wtedy owoc się szybciej rozmrozi. Mango nie powinno się rozpaść. Odkryć patelnię i jeszcze chwilę smażyć. Kostki mango w syropie przełożyć na kluseczki i delikatnie oprószyć cynamonem. Gotowe. Smacznego.