Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3585
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4031
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 519
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3585
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4031
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30562
Składniki
Twarożek wymieszać z rozbełtanymi jajkami, mąką pszenną i kaszą manną. Masa powinna być dość ścisła. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżką oleju rzepakowego. Łyżką nabierać masę twarogową. Prowadzić po ściance miseczki i wkładać łyżkę do garnka z gotującą się wodą. Czynność powtarzać aż wyczerpie się masa w miseczce. Delikatnie pomieszać. Gotować 2-3 minuty. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier, bułkę tartą i cynamon. Mieszać. Bułka tarta powinna się ładnie przyrumienić. Kluseczki na talerzu polać masełkiem z dodatkami. Gotowe. Smacznego.