Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2320
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 181
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2320
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 181
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 159
Składniki
Twarożek wymieszać z rozbełtanymi jajkami, mąką pszenną i kaszą manną. Masa powinna być dość ścisła. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżką oleju rzepakowego. Łyżką nabierać masę twarogową. Prowadzić po ściance miseczki i wkładać łyżkę do garnka z gotującą się wodą. Czynność powtarzać aż wyczerpie się masa w miseczce. Delikatnie pomieszać. Gotować 2-3 minuty. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier, bułkę tartą i cynamon. Mieszać. Bułka tarta powinna się ładnie przyrumienić. Kluseczki na talerzu polać masełkiem z dodatkami. Gotowe. Smacznego.