Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 553
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 373
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 137
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 553
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 373
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 137
Składniki
Twarożek wymieszać z rozbełtanymi jajkami, mąką pszenną i kaszą manną. Masa powinna być dość ścisła. W garnku zagotować wodę z łyżeczką soli i łyżką oleju rzepakowego. Łyżką nabierać masę twarogową. Prowadzić po ściance miseczki i wkładać łyżkę do garnka z gotującą się wodą. Czynność powtarzać aż wyczerpie się masa w miseczce. Delikatnie pomieszać. Gotować 2-3 minuty. Kluseczki wyławiać łyżką cedzakową. Odkładać na talerze. W rondelku rozpuścić masło. Dodać cukier, bułkę tartą i cynamon. Mieszać. Bułka tarta powinna się ładnie przyrumienić. Kluseczki na talerzu polać masełkiem z dodatkami. Gotowe. Smacznego.