Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przedświąteczne śniadania czy kolacje, kiedy nie mamy zbędnego czasu. Kluseczki są dość zwarte i nie ma obaw że się rozpadną. A takie polane czekoladą zasmakują dużym i małym.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 84
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 614
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 84
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 614
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Jajka roztrzepujemy z szczyptą soli, dodajemy jajka i dalej roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę, mieszamy. Gotujemy wodę, lekko solimy. Łyżeczkę zanurzamy w gorącej wodzie nabieramy porcję ciasta i wkładamy do wrzącej wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy kluski około 2 minuty, dobrze jest czasem zamieszać. Kluski kładzione wyławiamy łyżką cedzakową Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy gotowe kluski.