Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przedświąteczne śniadania czy kolacje, kiedy nie mamy zbędnego czasu. Kluseczki są dość zwarte i nie ma obaw że się rozpadną. A takie polane czekoladą zasmakują dużym i małym.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 332
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1372
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 332
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1372
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Jajka roztrzepujemy z szczyptą soli, dodajemy jajka i dalej roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę, mieszamy. Gotujemy wodę, lekko solimy. Łyżeczkę zanurzamy w gorącej wodzie nabieramy porcję ciasta i wkładamy do wrzącej wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy kluski około 2 minuty, dobrze jest czasem zamieszać. Kluski kładzione wyławiamy łyżką cedzakową Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy gotowe kluski.