Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na przedświąteczne śniadania czy kolacje, kiedy nie mamy zbędnego czasu. Kluseczki są dość zwarte i nie ma obaw że się rozpadną. A takie polane czekoladą zasmakują dużym i małym.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Jajka roztrzepujemy z szczyptą soli, dodajemy jajka i dalej roztrzepujemy. Dosypujemy mąkę, mieszamy. Gotujemy wodę, lekko solimy. Łyżeczkę zanurzamy w gorącej wodzie nabieramy porcję ciasta i wkładamy do wrzącej wody. Zmniejszamy ogień i gotujemy kluski około 2 minuty, dobrze jest czasem zamieszać. Kluski kładzione wyławiamy łyżką cedzakową Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem i polewamy gotowe kluski.