Do góry

Śniadania Przepis na:

Kluski twarogowo-bananowe w 10 minut

Kluski twarogowo-bananowe w 10 minut

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 12645

Dodano:

Odsłon: 9992

Szybkie i proste kluski idealne na śniadanie lub deser.

Składniki

  • twaróg półtłusty 250 g
  • 1 dojrzały banan
  • 1 jajko
  • mąka pszenna 60 g
  • szczypta cynamonu
  • sok z cytryny ok. 1/2 łyżeczki
  • Sos : cukier kokosowy lub brązowy 2-3 łyżki
  • ew. podprażona bułka tarta 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kluski twarogowo-bananowe w 10 minut

Przygotowanie

  1. W malakserze miksujemy wszystkie składniki klusek na gładką masę. Na suchej patelni prażymy startą bułkę, gdy lekko się przyrumieni przesypujemy ją na spodek.
    Na patelnię kładziemy cukier.

    Masę na kluski nabieramy dużą łyżką , wkładamy do wrzącej osolonej wody i małą łyżeczką oddzielamy małe porcje klusek.
    Z każdej łyżki robimy 2-3 kluseczki.
    Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 2-3 minuty.
    Wykładamy kluski łyżką cedzakową.

  2. Na patelnię z cukrem wlewamy odrobinę wody z gotowania klusek..
    Patelnię wstawiamy na gaz gdy cukier się rozpuści polewamy kluski i posypujemy bułką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 marca Na to ostatnie zdjęcie język mi wisi, aż ... nie powiem gdzie hihi. Super żarełko, pyszności :) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 27 marca ale fajowe, z bananem jeszcze nie jadłam :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń