Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste kluski idealne na śniadanie lub deser.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1948
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 76
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 815
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 960
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 260
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1948
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 76
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 815
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 960
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 260
Składniki
W malakserze miksujemy wszystkie składniki klusek na gładką masę. Na suchej patelni prażymy startą bułkę, gdy lekko się przyrumieni przesypujemy ją na spodek. Na patelnię kładziemy cukier. Masę na kluski nabieramy dużą łyżką , wkładamy do wrzącej osolonej wody i małą łyżeczką oddzielamy małe porcje klusek. Z każdej łyżki robimy 2-3 kluseczki. Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 2-3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową.
Na patelnię z cukrem wlewamy odrobinę wody z gotowania klusek.. Patelnię wstawiamy na gaz gdy cukier się rozpuści polewamy kluski i posypujemy bułką.