Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo kaloryczne ale pyszne.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13289
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2603
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10751
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8316
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13289
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2603
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10751
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 552
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8316
Składniki
Drożdże pomieszać z łyżką cukru. Z mąki pszennej, drożdży z cukrem, mleka, jajka, masła rozpuszczonego zagnieść ciasto. Zostawić w miseczce pod ściereczką do wyrośnięcia. Ma podwoić objętość. Jeszcze raz zagnieść i podzielić na 4 części. Z każdej części robić placuszek i nakładać powidła. Zlepiać brzegi i formować kule. Pozostawić do wyrośnięcia pod ścieteczką na ok 20 min. W naczyniu zagotować wodę i nałożyć sito. Umieścić knedel na sicie i przykryć. Gotować ok 20 min. Podawać ciepłe, polane masłem i posypane mielonym makiem z cukrem. Smacznego