Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z pietruszką i czosnkiem polane masłem pietruszkowym. Wiosna więc kwiaty do ozdoby i konsumpcji.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Natkę pietruszki razem z młodymi łodygami rozdrobnić w malakserze z czosnkiem i solą. Potem dodać jajko i 2 łyżki ostudzonych ziemniaków. Wszystko zmiksować na papkę.
Masę pietruszkową przelać do ziemniaków dodać oba rodzaje mąki i wymieszać łyżką.
Na blat dobrze posypany mąką przełożyć masę ziemniaczano-pietruszkową. Uformować dość cienki wałek i kroić małe kwadraty lub prostokąty. Kopytka wrzucać na osoloną wrzącą wodę, od wypłynięcia gotować kilka minut na małym ogniu. Masło rozpuścić na patelni z listkami natki pietruszki i polać kopytka. Ozdobić jadalnymi kwiatkami.
Idealny posiłek na łonie natury.