Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z pietruszką i czosnkiem polane masłem pietruszkowym. Wiosna więc kwiaty do ozdoby i konsumpcji.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10634
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13014
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4766
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10634
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13014
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4766
Składniki
Natkę pietruszki razem z młodymi łodygami rozdrobnić w malakserze z czosnkiem i solą. Potem dodać jajko i 2 łyżki ostudzonych ziemniaków. Wszystko zmiksować na papkę.
Masę pietruszkową przelać do ziemniaków dodać oba rodzaje mąki i wymieszać łyżką.
Na blat dobrze posypany mąką przełożyć masę ziemniaczano-pietruszkową. Uformować dość cienki wałek i kroić małe kwadraty lub prostokąty. Kopytka wrzucać na osoloną wrzącą wodę, od wypłynięcia gotować kilka minut na małym ogniu. Masło rozpuścić na patelni z listkami natki pietruszki i polać kopytka. Ozdobić jadalnymi kwiatkami.
Idealny posiłek na łonie natury.