Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopytka z pietruszką i czosnkiem polane masłem pietruszkowym. Wiosna więc kwiaty do ozdoby i konsumpcji.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 102
Składniki
Natkę pietruszki razem z młodymi łodygami rozdrobnić w malakserze z czosnkiem i solą. Potem dodać jajko i 2 łyżki ostudzonych ziemniaków. Wszystko zmiksować na papkę.
Masę pietruszkową przelać do ziemniaków dodać oba rodzaje mąki i wymieszać łyżką.
Na blat dobrze posypany mąką przełożyć masę ziemniaczano-pietruszkową. Uformować dość cienki wałek i kroić małe kwadraty lub prostokąty. Kopytka wrzucać na osoloną wrzącą wodę, od wypłynięcia gotować kilka minut na małym ogniu. Masło rozpuścić na patelni z listkami natki pietruszki i polać kopytka. Ozdobić jadalnymi kwiatkami.
Idealny posiłek na łonie natury.