Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to była miłość od pierwszego "gryza" :-) aromatyczne, mięciutkie, rozpływające się w ustach dyniowe ciasteczka, naprawdę trudno się im oprzeć :-)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1189
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 916
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 501
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1189
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 916
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 501
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć mikserem z cukrami na puszystą masę, dodać po jajku i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty i powoli dodawać puree z dyni. Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Czekoladę drobno pokroić. Do masy maślanej z puree dodawać suchą mieszankę i nadal miksować na najmniejszych obrotach. Dodać czekoladę, posypkę, rodzynki i słonecznik. Wymieszać wszystko łyżką. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wykładać ciasto łyżką. Robić odstępy, bo ciastka rosną i rozlewają się (na jedno ciastko najlepiej kłaść pół łyżki ciasta). Piec w temp. 180 stopni ok. 20 min do lekkiego zrumienienia. Smacznego :-)