Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to była miłość od pierwszego "gryza" :-) aromatyczne, mięciutkie, rozpływające się w ustach dyniowe ciasteczka, naprawdę trudno się im oprzeć :-)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1002
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Masło lub margarynę utrzeć mikserem z cukrami na puszystą masę, dodać po jajku i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty i powoli dodawać puree z dyni. Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Czekoladę drobno pokroić. Do masy maślanej z puree dodawać suchą mieszankę i nadal miksować na najmniejszych obrotach. Dodać czekoladę, posypkę, rodzynki i słonecznik. Wymieszać wszystko łyżką. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wykładać ciasto łyżką. Robić odstępy, bo ciastka rosną i rozlewają się (na jedno ciastko najlepiej kłaść pół łyżki ciasta). Piec w temp. 180 stopni ok. 20 min do lekkiego zrumienienia. Smacznego :-)