Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11232
Dodano: 23.01.2012
Odsłon: 3994
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Masło lub margarynę utrzeć mikserem z cukrami na puszystą masę, dodać po jajku i nadal ubijać. Zmniejszyć obroty i powoli dodawać puree z dyni. Do miski przesiać mąkę, dodać sodę, proszek do pieczenia i przyprawy, wymieszać. Czekoladę drobno pokroić. Do masy maślanej z puree dodawać suchą mieszankę i nadal miksować na najmniejszych obrotach. Dodać czekoladę, posypkę, rodzynki i słonecznik. Wymieszać wszystko łyżką. Na wysmarowaną tłuszczem blachę wykładać ciasto łyżką. Robić odstępy, bo ciastka rosną i rozlewają się (na jedno ciastko najlepiej kłaść pół łyżki ciasta). Piec w temp. 180 stopni ok. 20 min do lekkiego zrumienienia. Smacznego :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

sereberko80 24 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Rzeczywiście sama robiłam puree, już wyjaśniam :-). Dynię należy obrać ze skórki, wypestkować, pokroić na dosyć drobne kawałki i dusić w odrobinie wody, aż zmięknie i odparuje sok. Po lekkim przestudzeniu zmiksować blenderem. i Puree gotowe. Pozdrawiam :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 24 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Mmm aromatyczne... A możesz napisać coś więcej o puree z dyni (bo chyba sama je robiłaś) - czy to starta drobno surowa dynia czy ugotowana, odciśnięta z wody czy nie ?0 Kto głosował? | Odpowiedz