Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa i bardzo pożywna owsianka na kozim mleku - w sam raz na dobry początek dnia :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 47
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Składniki
* Wieczorem płatki owsiane i żytnie przekładamy do miseczki i zalewamy je 250 ml wody. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Powstały mus możemy odrobinę dosłodzić w razie konieczności.
Namoczone płatki przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem kozim, dodajemy szczyptę soli, dosładzamy cukrem brązowym i gotujemy do momentu zgęstnienia. Owsiankę polewamy musem truskawkowym i posypujemy orzechami włoskimi. * Podana ilość składników wystarczy na dwie porcje owsianki. Życzę smacznego! :)