Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszotka :)
W litrze wody zagotować sól, sól peklową, pieprz, 2 liście laurowe, ziele angielskie. Mięso umyć i przełożyć do miski, w której będzie leżakować. Do wody z przyprawami dolać zimnej wody i zalać mięso tak żeby całe było przykryte, na wierzchy położyć talerz i czymś obciążyć, żeby mięso nie wypłynęło. Odstawić w chłodne miejsce na 6-7 dni, codziennie jednak mieszając żeby mięso było równomiernie zapeklowane.
Mięso umyć.
Z golonki wyciąć kość jednak skóry nie odcinać. Gdy golonkę położymy na desce do krojenia to połowę mięsa zostawiamy a resztę odcinamy od skóry, jednak skórę zostawiamy.
Udka pozbawić kości i skóry.
Udziec z indyka pokroić na kawałki ale niezbyt drobne.
Golonkę ze skórą przekładamy do prostokątnego szynkowara (tą część skóry kładziemy tak żeby później była na wierzchu), posypujemy przyprawą gyros i układamy kolejno kurczaka, indyka i posypujemy na końcu przykrywamy skórą z golonki kładziemy liść laurowy i zamykamy szynkowar.
A w okrągłym szynkowarze również wkładamy mięso odcięte ze skóry golonki, przyprawa gyros, mięso z indyka i kurczaka, na wierzchu liść laurowy i zamykamy.
W garnku na dnie położyć ściereczkę wstawić szynkowar, uzupełnić wodą i gotować.
Szynkowary gotować w 80 stopniach przez 2 godziny. Następnie odstawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki najlepiej na noc. Gotową wędlinkę wyjąć z szynkowara i zajadać :)
Smacznego
Bardzo lubię dwa produkty jakimi są makaron oraz mięso indyka. Robiąc ten prz...
Odsłon: 3480
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 529
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 67
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 39
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 529
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 67
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 39
Składniki
W litrze wody zagotować sól, sól peklową, pieprz, 2 liście laurowe, ziele angielskie. Mięso umyć i przełożyć do miski, w której będzie leżakować. Do wody z przyprawami dolać zimnej wody i zalać mięso tak żeby całe było przykryte, na wierzchy położyć talerz i czymś obciążyć, żeby mięso nie wypłynęło. Odstawić w chłodne miejsce na 6-7 dni, codziennie jednak mieszając żeby mięso było równomiernie zapeklowane. Mięso umyć. Z golonki wyciąć kość jednak skóry nie odcinać. Gdy golonkę położymy na desce do krojenia to połowę mięsa zostawiamy a resztę odcinamy od skóry, jednak skórę zostawiamy. Udka pozbawić kości i skóry. Udziec z indyka pokroić na kawałki ale niezbyt drobne. Golonkę ze skórą przekładamy do prostokątnego szynkowara (tą część skóry kładziemy tak żeby później była na wierzchu), posypujemy przyprawą gyros i układamy kolejno kurczaka, indyka i posypujemy na końcu przykrywamy skórą z golonki kładziemy liść laurowy i zamykamy szynkowar. A w okrągłym szynkowarze również wkładamy mięso odcięte ze skóry golonki, przyprawa gyros, mięso z indyka i kurczaka, na wierzchu liść laurowy i zamykamy. W garnku na dnie położyć ściereczkę wstawić szynkowar, uzupełnić wodą i gotować. Szynkowary gotować w 80 stopniach przez 2 godziny. Następnie odstawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki najlepiej na noc. Gotową wędlinkę wyjąć z szynkowara i zajadać :) Smacznego
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Śniadania
Placki z jabłkami na maślance
Śniadania
Szybkie śniadanie. Placuszki z syropem klonowym.
Śniadania
Bardzo pikantna jajecznica.
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Szakszuka, którą dosłownie tłumaczy się jako „mieszankę", wywodzi się najpraw...
Odsłon: 269
Placki z jabłkami na maślance
Placki z jabłkami na maślance to pyszne danie na ciepło, które możesz zrobić...
Odsłon: 8632