Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne śniadanie mojego dzieciństwa. Dziś na życzenie córki która przyjechała z akademika i zapragnęła takiego śniadania.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Jajka wbij do miseczki, dodaj sól i energicznie wymieszaj. Dosypuj mąkę cały czas mieszając. Gdyby ciasto wyszło za gęste dodaj odrobinę wody.
Mleko zagotuj w garnku i na gotujące wlewaj małym strumieniem ciasto. Gotuj około 2 minut od wypłynięcia. Dodaj do smaku cukier. Smacznego.