Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1696
Dodano: 08.07.2015
Odsłon: 14414
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
do misy robota wkruszyć drożdże, wlac mleko i wodę, dodać cukier, sól, roztrzepane widelcem duże jajko lub 2 jajka "L", wsypać obie mąki
hakiem robota wyrabiać z 12 minut dość lużne ciasto, jeśli trzeba to dolać ciepłej wody lub dosypać mąkę, usunąć hak i zostawić ciasto w misie przykryte do wyrośniecia ma 1,5 godziny
podłużna blaszka 25 cm wysmarowana olejem, do blaszki przełożyć ciasto, zwilżyć wierzch ciasta dłonią ciepłą wodą i posypać ziarenkami suszonego selera, zostawić do podrośnięcia na 20 minut
piekarnik 200 C, grzanie góra/dól, 2 poziom - piec chleb z 40 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 8 minut, chleb wystudzić na kratce
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

magdakos 18 stycznia 2016Zgłoś do usunięcia
Super chlebek, upiekłam wczoraj i wyszedł taki jak na zdjęciu!1 Kto głosował? | Odpowiedz

myszka50 29 września 2015Zgłoś do usunięcia
bardzo lubie wypróbowywac nowe przepisy na chleby,ale bardzo prosze powiedziec,gdzie mozna kupic seler w ziarenkach - mam wielką ochote upiec ten chleb Odpowiedzi: 1 ▼6 Kto głosował? | Odpowiedz