Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chleb ma chrupiącą skórkę, jest delikatny i smaczny..................SMACZNEGO!!!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424855
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
do misy robota wkruszyć drożdże, wlac mleko i wodę, dodać cukier, sól, roztrzepane widelcem duże jajko lub 2 jajka "L", wsypać obie mąki hakiem robota wyrabiać z 12 minut dość lużne ciasto, jeśli trzeba to dolać ciepłej wody lub dosypać mąkę, usunąć hak i zostawić ciasto w misie przykryte do wyrośniecia ma 1,5 godziny
podłużna blaszka 25 cm wysmarowana olejem, do blaszki przełożyć ciasto, zwilżyć wierzch ciasta dłonią ciepłą wodą i posypać ziarenkami suszonego selera, zostawić do podrośnięcia na 20 minut
piekarnik 200 C, grzanie góra/dól, 2 poziom - piec chleb z 40 minut, następnie zmienić na termoobieg i piec z 8 minut, chleb wystudzić na kratce