Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę sera, niewiele pracy i pyszne pierożki gotowe. Idealne na śniadanie, deser czy kolację.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1206
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Twaróg przetrzeć przez sito, praskę lub przepuścić przez maszynkę do mielenia. Utrzeć masło , dodając kolejno żółtka, włożyć twaróg. Utrzeć na jednolitą masę. Ubić pianę z białek, przełożyć do masy serowej, dodać mąkę, wymieszać. Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, uformować wałek o średnicy ok. 3 cm i delikatnie spłaszczyć. Kroić w 2-3 cm kawałki. Pierogi wrzucać na wrzącą osoloną wodę, zamieszać. Od wypłynięcia gotować 2 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową.