Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę sera, niewiele pracy i pyszne pierożki gotowe. Idealne na śniadanie, deser czy kolację.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10708
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Składniki
Twaróg przetrzeć przez sito, praskę lub przepuścić przez maszynkę do mielenia. Utrzeć masło , dodając kolejno żółtka, włożyć twaróg. Utrzeć na jednolitą masę. Ubić pianę z białek, przełożyć do masy serowej, dodać mąkę, wymieszać. Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, uformować wałek o średnicy ok. 3 cm i delikatnie spłaszczyć. Kroić w 2-3 cm kawałki. Pierogi wrzucać na wrzącą osoloną wodę, zamieszać. Od wypłynięcia gotować 2 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową.