Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę sera, niewiele pracy i pyszne pierożki gotowe. Idealne na śniadanie, deser czy kolację.
Dzisiaj podaję prosty przepis na kluski śląskie. Zamiast jajka dodajemy wodę,...
Odsłon: 185
Polecam pyszne skrzydełka i uda z kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko wcz...
Odsłon: 74
Propozycja na letni obiad, szczególnie, gdy spodziewamy się gości, a chcemy,...
Odsłon: 807
Dzisiaj podaję prosty przepis na kluski śląskie. Zamiast jajka dodajemy wodę,...
Odsłon: 185
Polecam pyszne skrzydełka i uda z kurczaka pieczone w piekarniku. Mięsko wcz...
Odsłon: 74
Propozycja na letni obiad, szczególnie, gdy spodziewamy się gości, a chcemy,...
Odsłon: 807
Składniki
Twaróg przetrzeć przez sito, praskę lub przepuścić przez maszynkę do mielenia. Utrzeć masło , dodając kolejno żółtka, włożyć twaróg. Utrzeć na jednolitą masę. Ubić pianę z białek, przełożyć do masy serowej, dodać mąkę, wymieszać. Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, uformować wałek o średnicy ok. 3 cm i delikatnie spłaszczyć. Kroić w 2-3 cm kawałki. Pierogi wrzucać na wrzącą osoloną wodę, zamieszać. Od wypłynięcia gotować 2 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową.