Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę sera, niewiele pracy i pyszne pierożki gotowe. Idealne na śniadanie, deser czy kolację.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2036
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 267
Polecam.
Odsłon: 452
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2036
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 267
Polecam.
Odsłon: 452
Składniki
Twaróg przetrzeć przez sito, praskę lub przepuścić przez maszynkę do mielenia. Utrzeć masło , dodając kolejno żółtka, włożyć twaróg. Utrzeć na jednolitą masę. Ubić pianę z białek, przełożyć do masy serowej, dodać mąkę, wymieszać. Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, uformować wałek o średnicy ok. 3 cm i delikatnie spłaszczyć. Kroić w 2-3 cm kawałki. Pierogi wrzucać na wrzącą osoloną wodę, zamieszać. Od wypłynięcia gotować 2 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową.