Do góry

Śniadania Przepis na:

Malinowo dyniowa owsianka jesienna

Malinowo dyniowa owsianka jesienna

Autor:

Przepisów i artykułów: 222 Ocena: 1813

Dodano:

Odsłon: 1209

Jesienna owsianka z puree dyniowym, mango, malinami i gruszką. Zrobiłam ją na mleku migdałowym, ale można wykorzystać każde inne mleko roślinne lub zwierzęce. Polecam też taką owsiankę do pracy na wynos.

Składniki

  • 300 g płatków owsianych malinowych
  • 2 łyżki puree dyniowe
  • 1/4 mango
  • 350 ml mleczka migdałowego
  • 1/2 szklanka malin
  • 3 łyżki migdałów
  • 1 gruszka
  • olej kokosowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Malinowo dyniowa owsianka jesienna

Przygotowanie

  1. Dynie ugotowałam wcześniej. Do garnka wsypuję płatki, wlewam mleko migdałowe i gotuję na wolnym ogniu dwie minuty. Dodaję puree z dyni i połowę puree z mango. Maliny miksuję blenderem. Przekładam do miski, dodaję owsiankę. Gruszkę kroję na pół, wydrążam środek i przesmażam na oleju. Układam na owsiance, wypełniam ją pokrojonym mango, orzechami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń