Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi manty to klasyczne domowe danie rozpowszechnione od Turcji, przez Kaukaz, aż po Środkową Azję. Turcy i Uzbecy nazywają je „manti”, Rosjanie i Kirgizi „manty”, zaś Persowie i Tadżykowie „mantu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44929
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 748
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15010
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4775
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44929
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 748
Składniki
Farsz. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Dodać szpinak, starty czosnek i przesmażyć mieszając. Kiedy szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy przyprawy, jeszcze chwilę przesmażamy.
Kiedy przestygnie mieszamy z pokruszonym serem i jeszcze raz sprawdzamy smak. Ciasto. W mikserze wyrabiamy ciasto. Zaczynamy od wymieszania mąki z jajkami i olejem. Następnie wąską strużką dolewamy mleko, ciasto powinno być zwarte. Przykrywamy i zostawiamy je na kwadrans, by odpoczęło.
Następnie przekładamy na podsypaną mąką stolnicę i wałkujemy oprószając je mąką, by się nie kleiło. Wycinamy okręgi za pomocą dużej szklanki , obręczy o średnicy 9-10 cm. Na każdy krążek ciasta nakładamy farsz. Najpierw kółko z ciasta składamy na pół, ale łączymy palcami tylko górę Potem sklejamy boki tak, żeby powstały cztery łapki. Łapki sklejamy ze sobą, żeby powstała różyczka. Gotujemy w garnku na parze około 20 minut.
Podajemy z masłem szałwiowym.