Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pieczywo na śniadanie. Smakuje wybornie z kakao.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7581
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 206
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2421
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 529
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7581
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 206
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2421
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 529
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrami, wlać cztery łyżki letniej wody, wymieszać i odstawić na chwilę. Mąkę wymieszać z solą, dodać przygotowane drożdże. Ciasto wyrabiać ręką, dolewając powoli letnią wodę, tak aby ciasto odstawało od ręki. Następnie rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką, posmarować połową masła klarownego, złożyć na pół i posmarować resztą masła. Ponownie złożyć na pół i zlepić dobrze brzegi. Przełożyć do przygotowanej formy keksowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 35 minut. Wykonanie syropu: Z wody i cukru ugotować syrop, zdjąć z ognia, dodać masło i po jego roztopieniu dodać kilka kropli aromatu i wymieszać. Syropem polać upieczoną babę , przestudzić i pokroić na kromki.