Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne dla dzieci (i nie tylko) do smarowania pieczywka, alternatywa dla nutelli:) Przepis pochodzi z programu "Zdrowie na widelcu".
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6333
Polecam.
Odsłon: 355
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1913
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6333
Polecam.
Odsłon: 355
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 794
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 359
Składniki
Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Banany obieramy i blendujemy na masę. Do masy bananowej dodajemy sok z cytryny i miksujemy chwilę, następnie dodajemy utarte masło i cynamon, ponownie miksujemy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy rodzynki i mieszamy (ja zamiast rodzynek dodałam prażone płatki migdałowe, rodzynki stanowią tylko ozdobę).
Wkładamy na 1 godzinę do lodówki. SMACZNEGO:) Mam nadzieję, że zdąży Wam się schłodzić, ponieważ moje łasuchy tak je uwielbiają, że jest z tym problem:-)