Do góry

Śniadania Przepis na:

Masło bananowe

Masło bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4078

Dodano:

Odsłon: 956

Świetne dla dzieci (i nie tylko) do smarowania pieczywka, alternatywa dla nutelli:) Przepis pochodzi z programu "Zdrowie na widelcu".

Składniki

  • 100 g masła
  • 2 miękkie banany
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 płaskie łyżki rodzynek
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę.
    Banany obieramy i blendujemy na masę. Do masy bananowej dodajemy sok z cytryny i miksujemy chwilę, następnie dodajemy utarte masło i cynamon, ponownie miksujemy na jednolitą masę. Na końcu dodajemy rodzynki i mieszamy (ja zamiast rodzynek dodałam prażone płatki migdałowe, rodzynki stanowią tylko ozdobę).

  2. Wkładamy na 1 godzinę do lodówki.
    SMACZNEGO:)

    Mam nadzieję, że zdąży Wam się schłodzić, ponieważ moje łasuchy tak je uwielbiają, że jest z tym problem:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pasibrzuch10 27 marca 2014 Wypróbowałem przepis i przyznaję rewelacja:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń