Do góry

Śniadania Przepis na:

masło sardynkowo-krewetkowe

masło sardynkowo-krewetkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 248 Ocena: 1710

Dodano:

Odsłon: 136

Oryginalne połączenie sardynek, jabłka antonówki, suszonych krewetek z chili i masła tworzy wspaniałą podstawę kanapek.

Składniki

  • puszka sardynek bez skóry i ości w oliwie/oleju125g
  • jabłko antonówka, mała i kwaśna
  • Masło 200g
  • szalotka
  • suszone krewetki z chili
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
masło sardynkowo-krewetkowe

Przygotowanie

  1. W malakserze umieszczamy odcedzone sardynki, pokrojoną antonówkę, masło i szalotkę. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

  2. Do zmiksowanej masy dodajemy suszone krewetki i jeszcze chwilę miksujemy, aby krewetki wymieszały się z masłem.

    Gotową pastą smarujemy świeże pieczywo.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń