Do góry

Śniadania Przepis na:

Meksykańska jajecznica.

Meksykańska jajecznica.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1451 Ocena: 18919

Dodano:

Odsłon: 615

Jajecznica usmażona po Meksykańsku, taka usmażona z pomidorem, papryczkami ostrymi i kiełbasą chorizo.

Składniki

  • cebula połowa
  • kiełbasa chorizo kilka plasterków
  • papryczki chili 1-2 szt.
  • pomidor 1 szt.
  • jajka kurze 3 szt.
  • natka pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kminek szczypta
  • kurkuma szczypta
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojone w plasterki ostre papryczki, plasterki kiełbasy chorizo, pokrojoną w pół plastry cebulę.

  2. Gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy na patelnię pokrojonego w plasterki pomidora, smażymy aż pomidor puści sok. Całość doprawiamy solą pieprzem, kminkiem i kurkumą.

  3. Wbijamy jajka i smażymy do ich ścięcia się, posypując natką pietruszki. Jajka lekko mieszamy na koniec smażenia.

  4. Tak usmażoną jajecznicę podajemy na gorąco z domowego wypieku chlebem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń