Do góry

Śniadania Przepis na:

Mięciutkie pampuchy z jabłkami.

Mięciutkie pampuchy z jabłkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1454 Ocena: 18997

Dodano:

Odsłon: 544

Mięciutkie pampuchy z jabłkami posypane cukrem pudrem. Możemy podać je do szklanki kakao lub mleka.

Składniki

  • mleko 500 ml
  • mąka 4 szklanki (szklanka 200 ml)
  • jajko 2 szt.
  • sól 2 szczypty
  • cukier 1 łyżka
  • cukier waniliowy 16 g
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • cukier puder do posypania
  • jabłka 2 szt. (najlepsze to szara lub złota reneta)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz cukru pudru miksujemy na jednolite ciasto. Do ciasta dodajemy pokrojone w kostkę jabłka, mieszamy z ciastem. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 30 minut żeby sobie odpoczęło.

  2. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju pampuchy na rumiany kolor.

  3. Usmażone pampuchy osączamy z tłuszczu na ściereczkach papierowych.

  4. Podajemy posypane cukrem pudrem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń